رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

معرفی 10 غذای محبوب ماه رمضان در شهرهای ایران

آیا شما هم در ماه رمضان نمی‌دانید چه غذایی بپزید؟

یا دوست دارید غذاهای جدیدی برای افطار آماده کنید؟

با نزدیک شدن ماه پر از خیر و برکت رمضان و اغلب افرادی که قصد دارند در این ماه روزه بگیرند، به این فکر هستند که چه غذاها و دسرهایی را بر سر سفره‌ افطار و سحر این ماه حاضر کنند. اگر شما هم دغدغه‎ایی مشابه دارید، این پست برای شما نوشته شده است. در این پست قرار است از غذاهای اقوام مختلف ایران در ماه رمضان صحبت شود. پس با ما همراه باشید تا یک سفر کوتاه مجازی به چند شهر ایران برویم و ده غذایی که در این شهرها برای ماه رمضان آماده می‌شود را معرفی کنیم.

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    غذاها و دسرهای مخصوص ماه رمضان در گیلان

    فرنی کُل یا کُل پالوده

    قبل از هر کاری سری به گیلان سرسبز و زیبا سر می‌زنیم که با یک دسر خوشمزه، مقوی و پر از فایده از ماه رمضان استقبال می‌کند. فرنی کل یا کل پالوده یک افطاری سریع و خوشمزه به حساب می‌آید و وقت زیادی برای پختن آن لازم نیست. البته این دسر هنگام سحر هم استفاده می‌شود.
    برای پختن این دسر به آرد برنج، شیر، زعفران، گلاب یا گل محمدی، کره و در صورت تمایل شکر نیاز دارید، حداکثر پنج تا ده دقیقه از شما وقت می‌گیرد و نهایتا شما یک دسر خوش‌طعم، مقوی و انرژی‌بخش را بر سر سفره‌ افطار یا سحر خواهیدداشت.

    فرنی کُل یا کُل پالوده

    رشته خُشکار

    گیلان یک شیرینی مخصوص برای ماه رمضان دارد که قدمت آن به سیصد سال می‌رسد و رشته‌ریزی و رشته‌پزی در این منطقه یک شغل محسوب می‌شده و همین قدمت و سابقه‌ منحصر به فرد این شیرینی را خاص‌تر هم می‌کند.
    مردم گیلان رشته‌های این شیرینی محلی را از آب و آرد برنج و با وسیله‌ای به اسم شانه‌ مسی درست می‎‌کنند، و خشکاری که در داخل رشته‌ها ریخته می‌شود، هم ترکیبی از ادویه‌های مختلفی مثل جوز، هل، دارچین، میخک و…، و گردو و شکر است. و در آخر دسری بسیار متفاوت و خوشمزه برای سفره افطار آماده است.

    رشته خشکار

    شامی گیلانی یا شامی رشتی

    یکی دیگر از غذاهایی که در سفره‌های مردم گیلان در ماه رمضان حاضر می‌شود، شامی گیلانی یا رشتی است که در این منطقه طرفداران پروپاقرص خود را دارد. پختن این غذا در ماه رمضان سختی چندانی ندارد و خیلی سریع آماده می‌شود. پس اگر به دنبال یک گزینه برای افطاری سریع و خوشمزه هستید، حتما به شامی گیلانی فکر کنید. مواد اولیه‌ شامی گیلانی شامل سیب‌زمینی، گوشت، لپه‌، پیاز، زعفران، تخم‌مرغ و ادویه است و چیزی حدود نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه زمان برای آماده‌ شدن لازم دارد.

    غذاها و دسرهای مخصوص ماه رمضان در لرستان

    ترحلوا

    استان زیبای لرستان یک دسر خوشمزه و مقوی را برای ماه رمضان کنار گذاشته است و این در حالی است که مردم در این منطقه از ایران در شب بیست و یکم ماه رمضان ترحلوا را نذر و پخش می‌کنند. به همین دلیل است که این حلوا را به نام «حلوای بیست و یکم» می‌شناسند. در پختن این حلوا معمولا به جای شکر از خرما استفاده می‌شود و مواد اولیه‌ آن آرد، گلاب و روغن حیوانی است.

    حلوا ارده، ارده شیره و حلوا شکری

    حلوا ارده و ارده شیره از جمله مشهورترین سوغاتی‌هایی است که معمولا از بروجرد آورده می‌شود و از بهترین و مرغوب‌ترین انواع ارده هم به حساب می‌آید. طبیعتا در ماه رمضان که بدن افراد روزه‌دار خیلی زودتر دچار ضعف و بی‌حالی می‌شود، یکی از غذاهای ماه رمضان این شهر همین محصول باشد.
    خاصیت انرژی‌بخشی و تقویت‌کنندگی این سه محصول آنقدر زیاد است که در وعده‌ سحری ماه رمضان مورد استفاده قرار می‌گیرد تا در طول روز انرژی کافی برای انجام کارها را داشته باشند.

    غذاها و دسرهای مخصوص ماه رمضان در همدان

    نان کُماج

    می‌رسیم به یک نان خوشمزه‌ سنتی که در ظاهر شباهت زیادی به نوعی کلوچه دارد. کماج یکی از خوراکی‌های مقوی است که همدانی‌ها بر سر سفره‌های سحر و افطار خود حاضر می‌کنند. البته شهرهای دیگر (مثل کرمانشاه، اصفهان و شهرهای شمالی ایران) هم کماج دارند، اما همدانی‌ها این نان را به عنوان یکی از غذاهای ماه رمضان به رسمیت می‌شناسند، گرچه در ماه‌های دیگر سال هم می‌توانید در مغازه‌ها پیدا کنید و به عنوان سوغاتی از شهر همدان با خود ببرید.
    این غذای ماه رمضان همدانی را به راحتی در خانه می‌توانید تهیه کنید و از طعم لذیذ آن در هنگام افطار و سحر بهره‌مند شوید. پختن این نان ساده نهایتا یک ساعت از شما زمان ببرد و مواد اولیه‌ این نان سنتی خوش‌طعم آرد، شیر، روغن مایع، بیکینگ پودر، شکر، نمک، تخم‌مرغ، کنجد، دارچین است.

    آبگوشت همدانی

    همدانی‌ها در ماه رمضان یک نوع آبگوشت فلفلی بار می‌گذارند که البته فرق اساسی و بنیادینی با آبگوشت ندارد، اما مزه‌ آن تند و آتشین است و شاید بی‌ارتباط با سرمای همدان هم نباشد. آبگوشت و آش دو غذای ماه رمضان هستند که در شهر همدان به رسمیت شناخته می‌شود و مردم در این ماه به اندازه‌ بیشتری درست می‌کنند و بین دوستان، آشنایان و همسایگان خود پخش می‌کنند تا به حاجت خود برسند.

    حلوا زرده همدانی

    نوبت می‌رسد به یک دسر فوق‌العاده مقوی و خوشمزه که غذای ماه رمضان شهر همدان محسوب می‌شود و بر سر سفره‌های افطار و سحر روزه‌دارهای این شهر می‌آید. همانطور که از اسم این دسر برمی‌آید، مواد اولیه‌ آن زرده‌ تخم‌مرغ، شکر، گلاب، کره و زعفران تشکیل شده، و ظاهری شبیه به فرنی و شله زرد دارد.
    اگر برای درست کردن غذا وقت ندارید و نزدیک به اذان صبح یا افطار است، حلوا زرده یک غذا برای افطار محسوب می‌شود و شما می‎توانید در کوتاه‌ترین مدت ممکن یک دسر خوشمزه و مقوی برای خودتان محیا کنید.

    غذاها و دسرهای مخصوص ماه رمضان در آذربایجان شرقی و غربی

    نکته‌ جالب درمورد غذاهای ماه رمضان در شهرهای مختلف مربوط می‌شود به عناصر فرهنگی، شرایط اقلیمی و آب و هوایی و مواد اولیه‌ای که در هر یک از این شهرها در دسترس بوده. مثلا در شهرهایی که عموما آب و هوا سرد و خشک است، غذاها عموما طبعی گرم دارند. آذربایجان‌های شرقی و غربی هم از این قاعده مستثنی نیستند و دو نوع غذایی که می‎بینیم این گفته را تا حد زیادی تصدیق می‌کنند.

    شیربرنج اردبیل

    جالب است که شیربرنج در اردبیل به عنوان یک نوع آش هم شناخته می‌شود. آشی که به نام «سوت دی آش» معروف است، عطر آن افراد را سرمست و بی‌قرار می‌کند و بر سر سفره‌ سحری و افطار ماه رمضان قرار می‌گیرد. محتویات شیربرنج شامل شیر، برنج ساییده شده یا آرد برنج، نمک و ادویه‌هایی نظیر هل، دارچین، گلاب و عرق بادرنجوبه است.
    شیربرنج هم یکی دیگر از افطاری‌های سریع و خوشمزه‌ای است که می‌توانید به راحتی هر چه تمام‌تر در خانه آماده کنید و فقط هم چند دقیقه از شما وقت می‌برد و انرژی زیادی را تامین میکند.

    حلوای زنجبیلی

    حلوای زنجبیلی غذایی ویژه برای ماه رمضان با طعمی خوش و پر از خاصیت است که بسیار ساده و با مواد اولیه‌ای در دسترس تهیه می‌شود و می‌توانید به سرعت یک حلوای فوق‌العاده را برای سحری ماه رمضان آماده کنید که تا افطار شما را پرانرژی و سرحال نگه دارد. کسانی که از طعم شیرین حلوا دل خوشی ندارند، با این حلوا به راحتی ارتباط برقرار می‌کنند، چون طعم شیرین آن با وجود زنجبیل کاملا به تعادل می‌رسد و دلنشین‌تر می‌شود. مواد تشکیل دهنده‌ این حلوا آرد، پودر قند، پودر زنجبیل یا زنجبیل تازه‌ رنده شده، پودر هل و کره است.

    در این پست به سراغ شهرهای مختلف ایران رفتیم و غذای ماه رمضان در این مناطق را معرفی کردیم. اغلب این غذاها به سرعت، آسان و با مواد اولیه‌ای در دسترس تهیه می‌شوند و می‌توانید به عنوان گزینه‌هایی برای اوقات سحر و افطار از آنها استفاده کنید.

    امیدواریم که از این پست لذت برده باشید و در انتها از شما می‌خواهیم که نظر خود را برای ما در بخش کامنت‌ها بنویسید.

    ارسال نظر