رفتن به محتوا رفتن به نوار کناری رفتن به فوتر

بایدها و نبایدهای اصول تغذیه سالم در ماه رمضان

جدا از این که ماه رمضان یک فرصت خارق‌العاده برای ستایش خداوند و پیوند خوردن دوباره به او است، یک فرصت حیرت‌انگیز برای تجدید نظر درمورد عادت غذایی هم محسوب می‌شود. نکته‌ی قابل توجه درمورد روزه‌داری این است که مواد غذایی که در ساعات خارج از روزه‌داری مصرف می‌کنیم، به شدت بر وضعیت سلامتی تاثیرگذار است. برای این که حداکثر بهره را از این ماه ببرید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    مواد غذایی مورد نیاز برای بدن در ماه رمضان کدامند؟

    پیش از هر چیز مواد غذایی که در ماه رمضان استفاده می‌کنیم، باید ساده و سبک باشند. در واقع باید سفره‌های تجملی و غذاهای سنگین را برای مهمانی‌ها کنار بگذاریم و در این ماه برای حفظ سلامت بدن از اقلام مناسب ماه رمضان استفاده کنیم. برای این که تمام نیازهای بدن تامین شود، باید از یک رژیم غذایی متعادل و سبک پیروی کنیم که شامل تمام پنج گروه مواد غذایی شود:

    مصرف میوه و سبزیجات در ماه رمضان

    مواد غذایی که سرشار از فیبر هستند، در بدن ما برای هضم شدن به زمان نیاز دارند. در واقع با مصرف میوه و سبزیجات در ماه رمضان به بدن این فرصت را می‌دهیم که برای مدت بیشتری احساس سیری داشته باشد. این مواد غذایی عمل دفع را تسریع می‌کنند و باعث می‌شوند تا از درگیر شدن روده با یبوست که در ماه رمضان بسیار شایع است، به راحتی پیشگیری کنید.

    به علاوه مصرف آبمیوه‌های طبیعی از جهتی به دلیل تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و از جهتی دیگر برای هیدراته کردن بدن، مفید خواهد بود. میوه، سبزیجات و آبمیوه‌ها از جمله اقلام ماه رمضان به حساب می‌آیند که مصرف آنها فواید و خواص بسیاری را به همراه خواهند داشت و در هنگام خرید برای ماه رمضان این موارد را از یاد نبرید.

    میوه و سبزیجات

    مصرف کربوهیدرات در ماه رمضان

    مواد غذایی که ما در وعده‌ی سحری مصرف می‌کنیم، باید شامل مواد غذایی حجیم و سالمی باشد که بتواند در طول یک روز نسبتا طولانی، انرژی مورد نیاز ما برای انجام کارهای فکری و فیزیکی را تامین کند. به همین جهت مصرف ترکیبی متعادل از کربوهیدرات‌ها و فیبرها (گروه میوه و سبزیجات) در وعده‌ی سحری می‌تواند به ما کمک کند تا در طول روز احساس سیری داشته باشیم و انرژی مورد نیازمان هم تامین شود.

    نان، غلات، ماکارونی، پاستا، سیب‌زمینی، برنج، حبوبات، جو دو سر و… از کربوهیدرات‌های پیچیده‌ای هستند که انرژی زیادی به بدن انتقال می‌دهند، اما برای آزاد شدن انرژی این مواد غذایی در بدن زمان لازم است. پس برای وعده‌ی سحر این اقلام ماه رمضان را فراموش نکنید.

    مصرف کربوهیدرات در ماه رمضان

    مصرف چربی‌ها و مواد غذایی قندی در ماه رمضان

    یکی از بهترین کارهایی که در هنگام افطار می‌توانید برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش انجام بدهید، باز کردن روزه با آب گرم و چند عدد خرما است. خرما یکی از اقلام ماه رمضان است که علاوه بر تنظیم قند خون، دارای فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هایی است که برای بدن ضروری‌اند به علاوه خوردن خرما در وعده‌ی سحری به تنظیم و تعدیل فشار و قند خون در طول روز بسیار کمک‌کننده است.

    به طور کلی توصیه می‌شود که هیچ ماده‌ی غذایی را به طور کامل از سبد غذایی خود حذف نکنید و به همین جهت در حد تعادل می‌توانید از مواد غذایی قندی مخصوص این ماه استفاده کنید. غذاها و دسرهایی مثل شله‌زرد، حلوا و… می‌توانند در وعده‌ی افطار به تنظیم قند خون شما کمک کنند.

    مصرف خرما در ماه رمضان

    فراموش نکنید که یکی از بهترین و پرخاصیت‌ترین مواد قندی که در ماه رمضان مورد مصرف قرار می‌گیرد، خرما است و خوردن آن بسیار مفید خواهد بود. در ادامه به برخی از فواید خرما در ماه رمضان اشاره می‌کنیم و این موارد نشان می‌دهد که چرا خرید خرما برای ماه رمضان همیشه اهمیت داشته و دارد:

    • هضم خرما برای دستگاه گوارش بسیار راحت و آسان است و برخلاف مواد غذایی که با شیرین‌کننده‌های مصنوعی شیرین شده‌اند، به دستگاه گوارش احساس سنگینی نمی‌دهند.
    • مصرف خرما در وعده‌ی سحری باعث می‌شود در طول روز احساس سیری داشته باشید و البته مصرف آن در وعده‌ی افطار باعث می‌شود که بتوانید بر میل به پرخوری فائق بیایید.
    • خوردن خرما در زمان افطار به دستگاه گوارش کمک می‌کند تا آمادگی لازم برای هضم غذا را پیدا کند و بعد از ساعات طولانی روزه‌داری، متحمل فشار بیشتری نشود.
    • خرما سرشار از قند طبیعی و انرژی است و شما را برای انجام کارهای روزمره آماده نگه می‌دارد.
    • فیبر موجود در خرما باعث می‌شود که دچار یبوست نشوید.

    مصرف مواد پروتئینی در ماه رمضان

    بدن ما برای تامین پروتئین مورد نیاز خود منابع مختلفی را در اختیار دارد؛ از انواع مختلف گوشت (گوشت قرمز، مرغ و ماهی) گرفته تا حبوبات و لبنیاتی مثل شیر، پنیر و ماست. هیچ یک از این موارد در ماه رمضان نباید از رژیم غذایی افراد روزه‌دار خارج شوند. چرا که بدن ما به مواد پروتئینی نیاز مبرم دارد و در صورت حذف هر یک از این موارد با مسائل مختلفی روبه‌رو خواهد شد.

    مصرف پروتئین در ماه رمضان

    خلاصه‌ی مقاله و کلام آخر

    شما برای خرید مواد پروتئینی در ماه رمضان و البته تمامی اقلام مورد نیاز ماه رمضان می‌توانید از بازار آنلاین به ‌‌روزمارت اقدام به خریداری کنید و از تخفیف‌ها و امکان‌ ارسال رایگان بهره‌مند شوید و به علاوه اقلام ماه رمضان  و محصولات مورد نیاز خود را با نزدیک‌ترین تاریخ تولید درب منزل دریافت کنید.

    در این مقاله از بایدها و نبایدهای اصول تغذیه در ماه رمضان و از ضرورت مصرف مواد غذایی سالم صحبت کردیم. امیدواریم که اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کرده باشید و از شما دعوت می‌کنیم تا ما را از نظرات ارزشمند خود آگاه کنید.

    ارسال نظر